Beschikbare tickets

Meer activiteiten Agenda

Bezoek de bouw Theemswegtracé

Zaterdag 15 juni | Bouwplaatsbezoek Theemswegtracé

Goede bereikbaarheid is van vitaal belang voor de haven van Rotterdam. Samen met partners maakt het Havenbedrijf zich hard voor een bereikbare haven. Zowel over land, over het water als over het spoor. Dit is van belang voor bedrijven actief in de haven; hun klanten en andere gebruikers, de concurrentiepositie van Rotterdam en duurzaamheid.

Veel transport gaat over het spoor. Denk daarbij aan lange treinen met containers. Maar ook chemische producten en bulk als ijzerertsen vinden hun weg over rails naar het achterland. De Havenspoorlijn wordt momenteel voor een deel verlegd, middenin het drukke havengebied dat 24/7 in bedrijf is. De nieuwe route wordt het Theemswegtracé genoemd. Hoe wordt dit nieuwe stuk spoor ingepast?
Bouwplaatsbezoek Theemswegtracé
Artist impression deel Theemswegtracé

Zo'n 4,5 km nieuw spoor ontziet straks het knelpunt bij de Calandbrug. Daardoor komt de spoorlijn door het bekende en beeldbepalende windscherm van architect Maarten Struijs heen te lopen. Verder over twee nieuwe stalen boogbruggen maatje fors. En onder een leidingenbrug door, die 9 meter verhoogd is.
De excursie start in FutureLand waar het toekomstige tracé in 3D op een tablet tot in detail te zien is. Daarna brengt de FutureLand Express met aan boord een deskundig voorlichter ons naar het bouwterrein, onderweg hoor je alvast meer over de achtergronden van dit grote infrastructuurproject. Op locatie staat de directievoerder van het project klaar om de details uit de doeken te doen.

Programma
11.00 uur  ontvangst FutureLand en augmented reality-demo
11.30 uur  vertrek per FutureLand Express naar bouwlocatie
12.00 uur  bezoek bouwlocatie en presentatie directievoerder
12.45 uur  retour per FutureLand Express
13.15 uur  einde programma

Check en reserveer

In het reserveringsysteem vind je deze excursie wanneer je eerst kies voor 'Bus' en vervolgens 15 juni selecteert. Je reservering is pas definitief na de laatste stap. Zijn er geen plaatsen meer beschikbaar, dan wordt deze excursie niet langer getoond in het aanbod.

Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5 Stap 6
Kies tour Selecteer Kies uit Bepaal Controleer Vul in
> boot
> bus
> combi
> datum

 
> aanbod

 
> personen

 
> plaatsen

 
> gegevens
> reserveer