Fossielenexpeditie

Leuk voor jong en oud

Zoektochten met Walter Langendoen
Onder leiding van ervaren fossielenspeurder en FutureLand voorlichter Walter Langendoen kun je mee op fossielenexpeditie. Op het Maasvlaktestrand geeft hij uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten. Bij het opspuiten van nieuw land met zand gewonnen diep uit de Noordzeebodem zijn deze resten van oeroud leven op het Maasvlaktestrand terecht gekomen. Walter Langendoen uit Hellevoetsluis zoekt dagelijks fossielen op het Maasvlaktestrand. Zijn verzameling van duizenden vondsten omvat inmiddels hyenakeutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en nog veel meer.

Praktische informatie voor de fossielenexpedities

Het Havenbedrijf Rotterdam volgt de maatregelen van het kabinet op om verspreiding van het coronavirus te beperken. FutureLand houdt zich daarbij aan de richtlijnen, zodat je bezoek niet alleen prettig maar ook verantwoord verloopt.

Ook in FutureLand en aan boord van de boot en bus is het vanaf 15 oktober verplicht om een mondkapje te dragen.
 


Reserveer je tickets online. Vanwege de huidige maatregelen en het beperkte aantal plaatsen verdient dit aanbeveling. Vanaf 11:00 uur is FutureLand geopend en kun je alvast een kijkje nemen in het informatiecentrum. Om 11.30 uur kun je in FutureLand de inleiding bijwonen. Om 11.50 uur vertrek je dan met de bus richting het Maasvlaktestrand.

Tijdens de expeditie loop je een stuk over het strand en langs de vloedlijn. Laarzen of ander passend schoeisel zijn aan te bevelen. De duur van de excursie is ruim twee uur. Er zijn op het strand geen sanitaire faciliteiten beschikbaar, houd daar svp rekening mee. Walter bekijkt aan het einde alle vondsten, waarna je rond 14:15 uur terugkomt bij FutureLand. 

De fossielenexpedities zijn niet geschikt voor heel jonge kinderen. Vanaf de bovenbouw basisschool vinden kinderen over het algemeen voldoende aansluiting. Wil je toch met jonge kinderen deelnemen aan deze excursie, zorg dan voor voldoende afleiding.

Per excursie is plaats voor ca. 12 personen. De kosten voor deelname bedragen € 9,95 p.p. Kinderen t/m 11 jaar betalen € 7,95 en t/m 2 jaar mogen ze gratis mee. De excursie vindt geen doorgang bij onvoldoende aanmeldingen. In dit uitzonderlijke geval informeren we je tenminste één dag van tevoren.

Let op: Expedities kunnen een afwijkende tijd hebben. Op uw ticket staan de juiste tijden.

Beschikbare tickets

    01 november 2020 01 nov 2020
    11:10 - 13:45
    Nog enkele tickets beschikbaar
    08 november 2020 08 nov 2020
    11:10 - 13:45
Meer activiteiten Agenda