Fossielenexpeditie

Leuk voor jong en oud

Zoektochten met Walter Langendoen
Onder leiding van ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen wordt een reeks strandexcursies georganiseerd. Op het Maasvlaktestrand geeft hij uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten. Bij het opspuiten van nieuw land met zand gewonnen diep uit de Noordzeebodem zijn deze resten van oeroud leven op het Maasvlaktestrand terecht gekomen.

Walter Langendoen uit Hellevoetsluis zoekt dagelijks fossielen op het Maasvlaktestrand. Zijn verzameling van duizenden vondsten omvat inmiddels hyenakeutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en nog veel meer.

Praktische informatie
Vanaf 11.00 uur kunnen gereserveerde kaartjes worden opgehaald bij de balie in FutureLand. Om 11.15 uur start in het centrum een inleiding om vervolgens om 11.30 uur met de bus richting het strand te vertrekken. Tijdens de expeditie loop je een stuk over het strand en langs de vloedlijn. Laarzen of ander passend schoeisel zijn aan te bevelen. De duur van de excursie is ruim twee uur. Er zijn op het strand geen sanitaire faciliteiten beschikbaar, houd daar svp rekening mee.

De strandexcursies zijn niet geschikt voor heel jonge kinderen. Vanaf de bovenbouw basisschool vinden kinderen over het algemeen voldoende aansluiting. Wil je toch met jonge kinderen deelnemen aan deze excursie, zorg dan voor voldoende afleiding.

Per excursie is plaats voor ca. 40 personen. De kosten voor deelname bedragen € 9,95 p.p. Kinderen t/m 11 jaar betalen € 7,95 en t/m 2 jaar mogen ze gratis mee. De excursie vindt geen doorgang bij onvoldoende aanmeldingen. In dit uitzonderlijke geval informeren we je tenminste één dag van tevoren.

Online reserveren verdient aanbeveling, zo ben je verzekerd van deelname. We informeren je via e-mail bij wijzigingen door onvoorziene omstandigheden zoals het weer.

Beschikbare tickets

Meer activiteiten Agenda