Fotografieworkshop vanaf water

Als deelnemer aan de workshop fotografie ga je aan de slag met het bijzondere decor van het nieuwste havengebied van Rotterdam. Deze bijzondere editie vindt plaats op de FutureLand Ferry, het rondvaartschip van het informatiecentrum. Fotograaf André Nijenhuis geeft bruikbare tips & tricks om een betoverende plaat te schieten.
 

Workshop in de haven

Voor de doorgewinterde (amateur)fotograaf is Maasvlakte 2 een boeiend landschap om vast te leggen. De afstanden en afmetingen gaan ver voorbij de menselijke maat. Hoe gebruik je dit vervreemdende decor? Welke perspectief kies je als de omgeving zo veelomvattend is. En wat vraagt dit van je apparatuur en de instellingen van je camera?

 
André Nijenhuis organiseert sinds 2005 fotografiecursussen en workshops, waaronder ook op de Maasvlakte. Zijn Rotterdamse Fotografieschool biedt cursussen voor beginners, half-gevorderden en gevorderden, workshops en privé lessen. Ook opleidingen 'op maat' worden georganiseerd, zoals voor FutureLand. Theorie, praktijk en creativiteit worden stap voor stap uitgelegd: wat doet het diafragma, de sluitertijd, de ISO, wat is RAW en wat is nu echt belangrijk in het werken met de camera? De workshop kenmerkt zich door 'leren in de praktijk'.

Theorie

De workshop begint om 17.00 uur met een theoretische inleiding op het benedendek van de FutureLand Ferry. Met een uiteenzetting van de fotografie basisprincipes krijg je handvatten aangereikt om vervolgens zelf de camera ter hand te nemen.

Praktijk

Na de theorie ga je zelf aan de slag. Voor het praktijkdeel verplaatsen we ons naar het bovendek. Hier zie je de grootste zeeschepen, vaar je dicht langs immense containerkranen en varieert het landschap van weidse vlaktes tot terreinen vol met de grootste bruinrode stalen fundaties voor offshore windturbines. Workshopleider André Nijenhuis geeft tijdens het fotograferen tips en beantwoordt vragen.

Programma workshop

17.00 uur  Inleiding & theorie benedendek
17.30 uur  Soep & broodje, verzorgd door restaurant New Fork
18.00 uur  Afvaart en start praktijkdeel
20.00 uur  Einde programma

Praktische informatie

Voor deelname aan de workshop is geen specifieke voorkennis vereist. Voor deze cursus heb je een digitale spiegelreflex- of systeemcamera nodig. Belangrijk is dat je op de camera het diafragma en de sluitertijd zelf kunt instellen. Zorg voor gepaste kleding met eventueel verschillende lagen. Houd hiervoor ook het weerbericht in de gaten.
 
Deelname aan de workshop inclusief maaltijd en rondvaart kost € 35,- per persoon. De workshop wordt uitsluitend aangeboden bij voldoende deelnemers. Bij slecht weer, wanneer fotograferen en/of uitvaren onmogelijk is, wordt de workshop geannuleerd. Mocht deze workshop komen te vervallen dan informeren we je zo spoedig mogelijk. Het programma en de vermelde tijden zijn onder voorbehoud.

Het Havenbedrijf Rotterdam volgt de maatregelen van het kabinet op om verspreiding van het coronavirus te beperken. Daarvoor hanteren we richtlijnen, zodat je bezoek niet alleen prettig maar ook verantwoord verloopt. Wil je voorafgaand aan de workshop FutureLand bezoeken dan dien je een (gratis) ticket te reserveren voor een tijdslot.

Beschikbare tickets

Meer activiteiten Agenda