Beschikbare tickets

Meer activiteiten Agenda

FutureLand Express

Coronamaatregelen
Tickets voor een rondrit kunnen geboekt worden voor een gezelschap tot maximaal vier personen, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld. Voor huishoudens geldt deze beperking in groepsgrootte niet. Aan boord is het dragen van een mondkapje verplicht tot aan de zitplaats. Ook gelden de overige richtlijnen waaronder het bewaren van 1,5 meter afstand. Let op: een ticket voor een tour geeft geen toegang tot het informatiecentrum. Reserveer daarvoor los gratis tijdslot tickets.

Rondrit door Rotterdams nieuwste havengebied

De FutureLand Express staat klaar voor een bijzondere rondrit naar het nieuwste stuk Nederland. Nieuwe havens, de modernste terminals, offshore activiteiten en dus een haven vol in bedrijf. Een bijzonder havengebied dat je beslist van dichtbij wilt zien. Met de FutureLand Express kan dat. De tour start voor de deur van FutureLand dus stap in en rijd mee!

Zand, steen, beton en staal. Maar ook de modernste kadekranen van 125 meter hoog, geautomatiseerde onbemande voertuigen (AGV's) en hightech ict-toepassingen. Dat zijn de ingrediënten waarmee Maasvlakte 2 uit zee werd gehaald en is ingericht. Miljoenen kubieke meters zand werden opgespoten en op dit nieuwe land zijn nu hypermoderne terminals in bedrijf. De deskundige FutureLand-voorlichter vertelt onderweg van alles over wat je ziet én niet ziet. De voorlichting is in het Nederlands. Engels- en Duitstalige factsheets zijn aan boord aanwezig. De audiotour is in het Engels en Duits te volgen via de smartphone. Vergeet je koptelefoon niet!

Prijzen

Tickets Regulier Kinderen 3 t/m 11 jaar
Kinderen t/m 2 jaar gratis
Ticket rondrit € 8,95 € 6,95

Wil je op dezelfde dag zowel een rondrit en een rondvaart maken dan krijg je 40% korting op het kaartje voor de rondrit. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveren wordt aangeraden. Reserveren is mogelijk vanaf acht weken van tevoren. In de veelgestelde vragen kom je meer te weten over het reserveren van tickets. Algemene informatie vind je in de overige veelgestelde vragen.

Jonge kinderen

Tijdens de rit komt een breed scala aan onderwerpen aan bod over de aanleg, inrichting en het gebruik van de modernste haven van Europa. Vanwege de aangeboden informatie en de lengte van de rondrit vinden kinderen doorgaans vanaf de bovenbouw basisschool voldoende aansluiting. Wil je desondanks met jonge kinderen aan boord? Zorg dan voor voldoende afleiding, zodat jij en je medepassagiers ongestoord de voorlichter kunnen volgen.

Goed om te weten

 • Alle rondritten starten en eindigen bij informatiecentrum FutureLand.
 • Deelname aan activiteiten geschiedt op eigen risico.
 • Kinderen jonger dan 14 jaar mogen uitsluitend deelnemen onder begeleiding van een volwassene.
 • Voor iedere deelnemer dient een plaats gereserveerd te worden, incl kinderen t/m 2 jaar.
 • FutureLand-medewerkers kunnen bezoekers uitsluiten tot deelname wanneer zij daartoe aanleiding zien.
 • In de FutureLand Express is het dragen van de veiligheidsgordel verplicht. Voor baby’s die meegaan in de FutureLand Express dient een autostoel meegebracht te worden.
 • Personen die voor hun mobiliteit afhankelijk zijn van hulpmiddelen kunnen in overleg met de baliemedewerker indien mogelijk deelnemen aan een rondrit. De veiligheid van de passagiers moet in alle gevallen gewaarborgd zijn.
 • Weersomstandigheden en werkzaamheden leiden mogelijk tot aanpassing van de route of het programma of in het uiterste geval annulering van de activiteit. Uiteraard zullen wij er alles aan doen om u hier tijdig over te informeren.
 • De voorlichting aan boord van de FutureLand Express is in het Nederlands. Engels- en Duitstalige factsheets zijn beschikbaar. Ook kan gebruik gemaakt worden van een audiotour via de eigen smartphone en hoofdtelefoon.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan in het informatiecentrum en/of aan boord van de FutureLand Express.
 • Verordening (EU) nr. 181/2011 is van toepassing op het vervoer met de FutureLand Express, een samenvatting van de toepasselijke passagiersrechten is te verkrijgen aan de balie. Indien u onverhoopt een klacht heeft, dan kunt u die op grond van de verordening schriftelijk indienen via info@futureland.nl of aan de balie.

Winnaars goede doelen loterijen

Gefeliciteerd met je tickets! Maak je rondrit of rondvaart definitief via ons reserveringssysteem. Aan de hand van de meest gestelde vragen leggen we graag uit hoe je tickets voor FutureLand verkrijgt.