FutureLand Ferry

Beleef Maasvlakte 2 met de FutureLand Ferry

Ga mee aan boord en laat je meevoeren langs nieuwe kades en containerterminals op Maasvlakte 2. Ervaar zelf hoe groot een kademuur is of hoe hoog de kolossale containerkranen zijn als je er met de FutureLand Ferry langs vaart. Dichterbij het modernste havengebied in actie kun je niet komen!

Geniet overdekt of in het zonnetje van het mooie uitzicht dat aan je voorbij trekt. Uitsluitend aan boord van de FutureLand Ferry vertelt een ervaren FutureLand-voorlichter ondertussen hét verhaal van Maasvlakte 2. De voorlichting is in het Nederlands, Engels- en Duitstalige factsheets zijn aan boord aanwezig. Of volg de audiotour in het Engels en Duits via de smartphone, vergeet je koptelefoon niet!

Welkom aan boord

De FutureLand Ferry vaart op dagen dat FutureLand open is; van dinsdag t/m vrijdag en op zondag. Van mei tot en met september is FutureLand bovendien op zaterdag geopend. Ook dan gooien we de trossen los. De FutureLand Ferry vertrekt en meert af voor de deur van het informatiecentrum en is toegankelijk met een rolstoel.

Maak je reservering voor alle deelnemers, eventuele kinderkorting wordt bij het afrekenen aan de kassa in FutureLand verrekend. Wil je op dezelfde dag een rondvaart en een rondrit maken dan kun je kiezen voor een voordelig combiticket.

Containertour

De FutureLand Ferry steekt regelmatig van wal voor een extra uitgebreide vaartocht. Je vaart via de nieuwste containerterminals op Maasvlakte 2 naar de Europahaven op de Maasvlakte. Hier zie je bestaande containerterminals volop in bedrijf. De voorlichter vertelt aan boord over de verschillen en overeenkomsten tussen bestaande terminals en de nieuwe terminals van RWG en APM Terminals waar de containers sinds 2014 over de kade gaan.

Check en reserveer

In het reserveringsysteem vind je de aangeboden tochten, vertrektijden en beschikbare plaatsen. Je reservering is pas definitief na de laatste stap. De Containertour vertrekt in de regel tijdens weekenden en in vakantieperiodes om 12.00 uur en 15.30 uur. Ook op woensdagen om 14.00 uur is er een vaartocht van 90 minuten. De dienstregeling van de FutureLand Ferry en Express kan op de dag van je bezoek afwijken van dit schema. Check daarom de aangeboden tours én de beschikbare plaatsen op de gewenste bezoekdatum in het reserveringsysteem. Let op: reserveren kan momenteel om technische redenen uitsluitend tot en met juni.

Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5 Stap 6
Kies tour Selecteer Kies uit Bepaal Controleer Vul in
> boot
> bus
> combi
> datum > aanbod > personen > plaatsen > gegevens
> reserveer

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveren wordt aangeraden. Kaartjes kunnen tot uiterlijk een half uur van tevoren afgehaald worden bij de ontvangstbalie. Een half uur voor vertrek worden niet afgehaalde reserveringen vrijgegeven.

Rondvaarten

Rondvaart Route Lengte
Rondvaart Rondvaart door havens van Maasvlakte 2. Voorlichting in Nederlands. Engelse en Duitse audiotour beschikbaar. Ca. 60 minuten
Rondvaart
Containertour
Rondvaart door havens van Maasvlakte 2, aanvullend vaart de FutureLand Ferry door de Europahaven op Maasvlakte 1 langs de bestaande terminals van APMT en ECT. Voorlichting in Nederlands. Engelse en Duitse audiotour beschikbaar. Ca. 90 minuten

Prijzen

Tickets Volwassenen Kinderen 3 t/m 11 jaar
t/m 2 jaar gratis
Ticket rondvaart Maasvlakte 2 € 10,50 € 8,50
Combiticket rondrit & rondvaart Maasvlakte 2 € 15,50 € 12,95
Ticket rondvaart Maasvlakte 1 & 2 € 12,95 € 8,50
Combiticket rondrit & rondvaart Maasvlakte 1 & 2 € 17,95 € 12,95

Groepsuitje voor zeebenen

Naast de reguliere afvaarten biedt de Ferry ook mogelijkheden voor exclusieve groepsvaarten, eventueel met catering. Een vergadertocht, een bedrijfsuitje of gewoon een uniek feestje? Neem voor meer informatie contact op met FutureLand.

Schip ahoy!

Een vaartocht met de FutureLand Ferry is op eigen risico. Houd rekening met de volgende zaken:
> Kinderen jonger dan 14 jaar mogen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene deelnemen.
> FutureLand-medewerkers kunnen bezoekers uitsluiten tot deelname wanneer zij daartoe aanleiding zien.
> Bij slechte weersomstandigheden of in andere uitzonderlijke gevallen kan een rondvaart geannuleerd worden.
> Personen die voor hun mobiliteit afhankelijk zijn van hulpmiddelen kunnen in overleg met de baliemedewerker deelnemen aan de FutureLand Ferry. De veiligheid van de passagiers moet in alle gevallen gewaarborgd zijn.


Reserveer hier!


 

Beschikbare tickets

Meer activiteiten Agenda