Beschikbare tickets

Meer activiteiten Agenda

FutureLand Ferry

>> tickets voor december zijn vanaf medio november te reserveren <<

Coronamaatregelen

Voorafgaand aan je bezoek aan FutureLand dien je een gratis ticket met tijdslot te reserveren. Buiten dit tijdslot is toegang tot het informatiecentrum, het restaurant en de toiletten niet toegestaan. Afhankelijk van de beschikbaarheid kun je kiezen uit verschillende tijdslots per dag. Let op: Tickets voor een rondvaart of rondrit geven geen toegang tot FutureLand. Reserveer daarom naast tour tickets ook tijdslot tickets. Ook in FutureLand en aan boord van de boot en bus is het vanaf 15 oktober verplicht om een mondkapje te dragen.

Welkom aan boord

Ga mee aan boord en laat je meevoeren langs nieuwe kades en containerterminals op Maasvlakte 2. Ervaar zelf hoe groot de containerschepen zijn en hoe hoog de kolossale kranen zijn als je er met de FutureLand Ferry langs vaart. Dichterbij het modernste havengebied in actie kun je niet komen!

Geniet overdekt of in het zonnetje van het mooie uitzicht dat aan je voorbij trekt. Aan boord van de Ferry vertelt de deskundige FutureLand-voorlichter ondertussen hét verhaal van Maasvlakte 2. De voorlichting is in het Nederlands. Engels- en Duitstalige factsheets zijn aan boord aanwezig. De audiotour is in het Engels en Duits te volgen via de smartphone. Vergeet je koptelefoon niet!

De FutureLand Ferry vaart op dagen dat FutureLand open is; van dinsdag t/m vrijdag en op zondag. Van mei tot en met september is FutureLand ook op zaterdag geopend. Ook dan gooien we de trossen los. De FutureLand Ferry vertrekt en meert af voor de deur van het informatiecentrum en is toegankelijk met een rolstoel.

Rondvaart Maasvlakte 1 & 2

De FutureLand Ferry steekt regelmatig van wal voor een extra uitgebreide vaartocht. Je vaart via de nieuwste containerterminals op Maasvlakte 2 naar de Europahaven op de Maasvlakte. Hier zie je bestaande containerterminals volop in bedrijf. De voorlichter vertelt aan boord over de verschillen en overeenkomsten tussen bestaande terminals en de nieuwe terminals van RWG en APM Terminals waar de containers sinds 2014 over de kade gaan.

Reserveren & annuleren

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveren wordt aangeraden. Reserveren is mogelijk vanaf 8 weken van tevoren. In de veelgestelde vragen kom je meer te weten over het reserveren van tickets. Algemene informatie vind je in de overige veelgestelde vragen.

 • Tickets voor activiteiten zoals rondritten, rondvaarten, workshops en lezingen kunnen kosteloos geannuleerd worden tot 24 uur voor aanvang, tenzij de activiteit een maaltijdcomponent bevat.
 • Tickets met een maaltijdcomponent kunnen kosteloos geannuleerd worden tot 5 dagen voor aanvang van de activiteit.
 • Bij annuleringen na bovengenoemd moment is restitutie van het aankoopbedrag niet mogelijk.
 • Tickets zijn overdraagbaar aan personen vallend binnen dezelfde prijs-/leeftijdscategorie.

Prijzen

Tickets Regulier Kinderen 3 t/m 11 jaar
Kinderen t/m 2 jaar gratis
Ticket rondvaart Maasvlakte 2 € 10,50 € 8,50
Ticket rondvaart Maasvlakte 1 & 2 € 12,95 € 8,50

Wil je op dezelfde dag zowel een rondvaart en een rondrit maken dan krijg je 40% korting op het kaartje voor de rondrit.

Groepsuitje aan boord van de FutureLand Ferry

Naast de reguliere afvaarten biedt de Ferry ook mogelijkheden voor exclusieve groepsvaarten, eventueel met catering. Een vergadertocht, een bedrijfsuitje of gewoon een uniek feestje? Neem voor meer informatie contact op met FutureLand.

Goed om te weten

 • Alle rondvaarten starten en eindigen bij informatiecentrum FutureLand.
 • Deelname aan activiteiten geschiedt op eigen risico.
 • Kinderen jonger dan 14 jaar mogen uitsluitend deelnemen onder begeleiding van een volwassene.
 • Voor iedere deelnemer dient een plaats gereserveerd te worden, ook gratis plaatsen in geval van jonge kinderen.
 • FutureLand-medewerkers kunnen bezoekers uitsluiten tot deelname wanneer zij daartoe aanleiding zien.
 • Personen die voor hun mobiliteit afhankelijk zijn van hulpmiddelen kunnen in overleg met de baliemedewerker deelnemen aan een rondvaart. De veiligheid van de passagiers moet in alle gevallen gewaarborgd zijn.
 • Weersomstandigheden en werkzaamheden leiden mogelijk tot aanpassing van de route of het programma of in het uiterste geval annulering van de activiteit. Uiteraard zullen wij er alles aan doen om u hier tijdig over te informeren.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan in het informatiecentrum en/of aan boord van de FutureLand Ferry.

Winnaars goede doelen loterijen

Gefeliciteerd met je tickets! Maak je rondrit of rondvaart definitief via ons reserveringssysteem. Aan de hand van de meest gestelde vragen leggen we graag uit hoe je tickets voor FutureLand verkrijgt.