Ontwikkelingen op Maasvlakte 2

Rotterdam is de belangrijkste haven van Europa. Het haven- en industriegebied bood rond de eeuwwisseling geen ruimte meer aan nieuwe grote bedrijven. Vandaar de noodzaak om Maasvlakte 2 aan te leggen. Daarvan profiteert niet alleen Rotterdam, maar de totale Nederlandse economie. Maasvlakte 2 werd 6 jaar geleden in gebruik genomen. Hier ontwikkelt zich een nieuw haven- en industriegebied van wereldklasse.

Het nieuwste havengebied Maasvlakte 2 biedt vooral ruimte aan groeisectoren: containerterminals, distributie, offshore en chemische industrie. Zondag 27 oktober gaat een deskundig voorlichter tijdens een lezing dieper in op de laatste ontwikkelingen op Maasvlakte 2. Zoals de uitbreiding van offshore terminal Sif, er komt meer ruimte voor fabricage van windturbine fundaties op zee. En op Maasvlakte 2 is de Container Exchange Route (CER) gerealiseerd. De CER verbindt de containerbedrijven op de Maasvlakte met elkaar, zodat kosten om containers te bundelen geminimaliseerd worden. En hoe gaat het met de ontwikkeling van het distripark Maasvlakte West? Aansluitend aan de lezing zie je tijdens de bustour de laatste ontwikkelingen met eigen ogen.

Programma zondag 27 oktober
11:30 uur  Start lezing in de Filmzaal
12:15 uur  Instappen FutureLand Express
12:30 uur  Start bustour
13:30 uur  Einde programma

Kosten voor de lezing en excursie zijn voor volwassenen € 9,50 en voor kinderen van 3 t/m 11 jaar € 7,50. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee.

Online reserveren verdient aanbeveling, zo ben je verzekerd van deelname. We informeren je via e-mail bij wijzigen door onvoorziene omstandigheden zoals het weer.

Beschikbare tickets

Meer activiteiten Agenda