Vaderdag: Stoere vaders opgelet!

Zondag 16 juni | busexcursie met demo's Reddingsbrigade & Brandweer

Is jouw vader de stoerste papa die je kent? Neem hem dan mee op een excursie langs de Reddingsbrigade op het Maasvlaktestrand en de Brandweer op Maasvlakte 2!

Met de FutureLand Express vertrekken we om 13.00 uur naar de post van de Rotterdamse Reddingsbrigade. Deze staat bovenop het duin met perfect zicht op het badstrand. Op 4 mei is de strandwachtploeg weer gestart met de beveiliging van dit stuk Maasvlaktestrand. Tot medio september is de ploeg in de weekenden en op feestdagen aanwezig van 9.30 tot 17.30 uur. Tijdens de bouwvak is er zelfs dagelijkse bezetting. Badgasten en watersporters kunnen zo veilig van strand en zee genieten. 

Strandwacht

Preventief patrouilleren en voorlichten zijn belangrijk en voorkomen incidenten. Komt een zwemmer of kitesurfer toch in de problemen, dan komen de strandwachten in actie. Speciaal voor Vaderdag geeft de Rotterdamse Reddingsbrigade een demo zodat jullie ze in actie kunnen zien! Voor en na de busexcursie tref je vrijwilligers van de Rotterdamse Reddingsbrigade ook in FutureLand. Daar zijn ze heel de dag aanwezig met een stand.

Na de demo vertrekken we met de bus naar de Prinses Máximakazerne van de Gezamenlijke Brandweer. Vanuit deze kazerne werkt de Brandweer samen met de KNRM voor veiligheid op het water. En uiteraard alle gebruikelijke taken, die in dit industriële gebied veelomvattend zijn. Tijd dus voor een ontmoeting met de Brandweer!

Brandweer

Bekijk het materieel dat de Brandweer beschikbaar heeft om uit te rukken bij calamiteiten. De wagens staan buiten en net als een ambulance van binnen en buiten te bekijken. Kom ook zelf in actie! Voel zelf hoe het is om 'n stoere spuitgast te zijn en richt de brandslang op de pionnen. Spuit jij ze allemaal omver? Voor de kleinsten heeft de Brandweer leuke bouwpakketten, waarmee je thuis nageniet van deze spannende middag.

Praktische informatie

Deelname aan deze busexcursie kost € 8,50 per persoon. Kinderen van 3 t/m 11 jaar mogen mee voor € 6,95 en tot en met 2 jaar zelfs gratis. In geval van calamiteiten kan het programma aangepast moeten worden. Deze excursie vindt mogelijk geen doorgang bij onvoldoende reserveringen, in dat geval ontvang je uiterlijk 24 uur voor aanvang bericht.

Programma
13.00 uur vertrek FutureLand
13.15 tot 13.45 uur Demo Rotterdamse Reddingsbrigade
14.00 tot 14.30 uur Bezoek Brandweer kazerne
15.00 uur terug in FutureLand

Reserveer deze Vaderdagexcursie eenvoudig online: kies FutureLand Express; selecteer 16 juni en selecteer vervolgens de rondrit van 13.00 uur. Doorloop daarna de vervolgstappen in het reserveringsysteem.

Reserveringsstappen
Als de excursie is volgeboekt, dan is deze niet langer zichtbaar in het aanbod.

Beschikbare tickets

Meer aktiviteiten Agenda