Bezoek

Reserveer hier uw gratis tijdslot!

Vanaf 15 oktober is het verplicht om een mondkapje te dragen in het informatiecentrum.

De Rotterdamse haven is uitgebreid met Maasvlakte 2. Midden in dit nieuwe havengebied staat informatiecentrum FutureLand. Dit informatiecentrum over de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2 is gratis te bezoeken. Voor jong en oud is er van alles te zien, te doen en te leren.

Bezoek FutureLand ook met een groep of klas. In de interactieve omgeving van FutureLand kun je met elkaar veel ondernemen en beleven. Ook kun je een presentatie en rondleiding boeken. Een deskundige voorlichter vertelt je alles wat je wilt weten over Maasvlakte 2. 

FutureLand

Beleef de bouw van Maasvlakte 2 mee
Ga zelf aan het stuurwiel staan en zie hoe en wanneer het land boven water kwam tijdens de aanleg. De interactieve maquette maakt de bouwvolgorde en de cijfers zichtbaar. Nieuwsgierig naar de bouw van de immense kademuren of de aanleg van de oersterke zeewering? Met een vingerbeweging zie jij het filmpje van jouw keuze.

Ga voorbij de poorten
Bezoek in 360 graden bedrijven op de Maasvlakte. Ga waar bijna niemand anders gaat en verbaas je over de grootte van de terminals, en de state of the art techniek waarmee bulkcarriers worden gelost. Je bepaalt niet alleen je eigen bestemming, maar ook je eigen kijkrichting!

Lig en leer
Klim op een ligstoel onder de gigantische wereldbol en je krijgt in tekst en beeld uitgelegd waarom de Rotterdamse haven moet groeien. Jij vraagt, wij draaien.

Duik in de toekomst
Een echte duik in de toekomst maak je als je met een VR bril vliegt naar de havens van 2066. Hoe zou die eruit zien en hoe gaan we dan met energie om? Zouden drones dan al de normaalste zaak van de wereld zijn?

Zie beelden in water
Bekijk in het WaterTheater beelden van de aanleg van Maasvlakte 2, geprojecteerd op een watergordijn van 4 bij 4 meter. Spetterend!

Ga op expeditie
Stap op de FutureLand Express en maak een bijzondere rondrit door het modernste havengebied van de wereld. Of ga het water op en maak een rondvaart met de FutureLand Ferry. Dichter bij de allergrootste containerschepen ter wereld kom je niet.

Korting op extra’s
Regelmatig heeft FutureLand kortlopende acties waardoor jouw bezoek aan de grootste en modernste haven van Europa nog leuker wordt... Ontdek hier welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Vier kinderfeestjes in FutureLand
Neem je vriendjes mee naar FutureLand en vier jouw verjaardag in de grootste haven van Europa. Leer van alles over de aanleg van een nieuwe haven en speel de coolste games. Dat wordt een superstoer feestje! 

Inspirerende locatie

Bezoek FutureLand met een groep, bedrijf of school. Of u met uw bedrijf, rotary, vereniging of onderwijsinstelling komt: u bepaalt zelf hoe uw bezoek eruit ziet.

PLAN JE GROEPSBEZOEK

Restaurant New Fork

Ook voor een kopje koffie, een bijzonder gebakje, een tussendoortje of een lekkere lunch kun je terecht in FutureLand. Het restaurant en terras bieden uitzicht op de modernste terminals ter wereld en het nieuwste havengebied van Rotterdam in ontwikkeling. Absoluut een aanrader!

Bekijk het menu

Foto van de maand

De Rotterdamse haven is fotogeniek, net als de ontwikkeling van Maasvlakte 2. Wie de haven of de nieuwste uitbreiding ervan het mooiste in beeld weet te brengen wordt Fotograaf van de Maand.

DOE MEE

Agenda

In de haven is altijd wat te beleven en zo ook in FutureLand. Bekijk wat er allemaal te doen is in FutureLand aan activiteiten, zoals excursies, workshops, tentoonstellingen en veel meer!

Naar activiteiten

Gebruik je smartphone

FutureLand is te ontdekken met een audiotour. Luister en beleef de laatste ontwikkelingen via je smartphone en laat je leiden door het centrum. De audiotour is te volgen in zeven talen.

Hoe het werkt

Praktische informatie

Kom goed voorbereid naar FutureLand. Lees de praktische informatie over o.a. entree. Bekijk ook de mogelijkheden voor het vieren van een kinderfeestje in FutureLand of ontdek hoe je korting krijgt op je bezoek.

Meer informatie