Dichter bij de haven kun je niet komen

Ontdek de haven van de toekomst

Ervaar groot, groter, grootst


Tijdelijke sluiting

Het Havenbedrijf Rotterdam volgt de maatregelen van het kabinet op om verspreiding van het coronavirus te beperken. FutureLand is om deze reden tijdelijk gesloten. Tours, activiteiten en zakelijke events vinden geen van allen plaats. Voor reeds geboekte tickets vindt automatisch restitutie plaats. FutureLand opent de deuren zodra dit in lijn met de richtlijnen en verantwoord mogelijk is. Tot die tijd houden we je via onze social media kanalen graag op de hoogte van het reilen en zeilen in de haven. Bijvoorbeeld via de videotours van onze Vloggende Voorlichter. We hopen je zo snel mogelijk weer te kunnen begroeten in ons informatiecentrum.

Dichter bij de modernste haven van Europa kan je niet komen. Ervaar hoe het is als alles groot, groter of grootst is! Midden in het nieuwe havengebied staat informatiecentrum FutureLand. In het informatiecentrum over de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2 is van alles te zien, te doen en te beleven. De toegang is gratis.

Ga zelf aan het stuurwiel staan en zie hoe het land boven water kwam tijdens de aanleg. Duik in de toekomst met behulp van een VR bril en zie de grootste zeeschepen ter wereld voorbij trekken vanaf het Panorama Deck. Wil je 125 meter hoge kadekranen en de modernste terminals van dichtbij zien? Maak een unieke rondrit of -vaart door Maasvlakte 2. Meer over de laatste innovaties in offshore, de rol van digitalisering en nieuwe vormen van energie op Maasvlakte 2 vind je hier.

Altijd te doen

FutureLand Express

De FutureLand Express staat klaar voor een rondrit over Maasvlakte 2. Stap in en zie de nieuwe havens en de modernste terminals van dichtbij. Reserveer nu.

Maak een rondrit

FutureLand Ferry

Beleef Maasvlakte 2 aan boord van de FutureLand Ferry. Vaar langs nieuwe havens, hypermoderne terminals en ’s wereld grootste containerschepen. Reserveer nu.

Maak een rondvaart

Forkje prikken

Ook voor een kopje koffie, lekker gebakje, 'n tussendoortje of goede lunch kun je terecht in FutureLand. Restaurant New Fork, met terras, biedt uitzicht op 's werelds modernste terminals en Rotterdams nieuwste havengebied. Absoluut een aanrader!

Bekijk het menu

Audiotour

FutureLand is te ontdekken met een audiotour. Luister en beleef de laatste ontwikkelingen via je smartphone en laat je leiden door het centrum. De audiotour is te volgen in zeven talen. Vergeet je hoofdtelefoon niet!

Hoe het werkt

Beleef FutureLand

Nieuwsgierig naar Maasvlakte 2? Meer weten over het modernste havengebied ter wereld in ontwikkeling? Of het lossen en laden van de talloze zeecontainers door de hypermoderne terminals? Kom dan naar FutureLand en beleef zelf wat straks historie is.

Meer informatie

Word publieksvoorlichter

Spreek jij graag voor grote groepen en vind jij het tof om als bijbaan mensen groot, groter, grootst te laten ervaren in de Rotterdamse haven? Lees dan verder. Wij zoeken namelijk publieksvoorlichters om alles over ’s werelds modernste containerterminals en grootste schepen te vertellen Wil jij onze bezoekers net zo trots op de haven maken als jijzelf, bekijk dan snel de vacature... en reageer.

Bekijk de vacature

Foto van de maand

De Rotterdamse haven is fotogeniek, net als de ontwikkeling van Maasvlakte 2. Wie de haven of de nieuwste uitbreiding ervan het mooiste in beeld weet te brengen wordt Fotograaf van de Maand.

Bekijk & doe mee

Ervaar de haven ook thuis

Vier keer per jaar valt de Havenkrant op de mat zodat je weet wat er speelt in Rotterdam. Tussen de papieren edities door houdt Havenkrant Online je op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de haven.

Lees alle artikelen

Wegwijzer voor haven & stad

Met de gratis Rotterdam Tourist App verken je stad én haven. Laat de app je leiden tijdens jouw ontdekkingsreis en leer Rotterdam kennen als échte havenstad. Voor je het weet trekt de unieke skyline aan je voorbij of scheer je langs de grootste zeeschepen.

Meer info & downloaden
LIVE Webcam — Maasvlakte 2