24-09-2020

Kom in de herfstvakantie langs bij FutureLand

Het Havenbedrijf Rotterdam volgt de maatregelen van het kabinet op om verspreiding van het coronavirus te beperken. FutureLand houdt zich daarbij aan de richtlijnen, zodat je bezoek niet alleen prettig maar ook verantwoord verloopt.

Dit betekent onder meer dat een bezoek alleen mogelijk is na het reserveren van een gratis ticket met tijdslot. Ook in FutureLand en aan boord van de boot en bus is het vanaf 15 oktober verplicht om een mondkapje te dragen.
 

 

FutureLand, het informatiecentrum van Havenbedrijf Rotterdam op Maasvlakte 2, is een goede bestemming tijdens de herfstvakantie. Naast het vaste programma met bustours en vaartochten door de modernste haven van Europa, staan er veel extra’s op het programma. Jonge bezoekers kunnen meedoen aan de kidsquiz of knutselworkshop. Tieners en volwassenen nemen een kijkje in de tijdelijke tentoonstelling over de digitale haven of volgen een audiotour door het informatiecentrum.  

 

Kidsquiz
Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen met hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve presentatie met stemkastjes en een demonstratie met technische proefjes. Daarna gaan de kinderen met hun ouders zelf aan de slag met een speurtocht op ontdekking in FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Deelname aan de kidsquiz is gratis. Reserveren is niet nodig.

Kinderworkshops
Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz geeft tijdens de herfstvakantie verschillende workshops voor kinderen. Met verschillende technieken - zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften worden keien beschilderd en containerkijkdozen gemaakt. De activiteiten worden wisselend aangeboden. Deelname is gratis, reserveren is niet nodig.

Tentoonstelling ‘De digitale haven’
Begin oktober opent de nieuwe tijdelijke tentoonstelling. Deze tentoonstelling gaat over digitalisering van de haven. Welke rol heeft een bolder of drone hierin? Pak een tablet en duik met augmented reality in deze veelomvattende ontwikkeling, die de toekomst in razend tempo dichterbij brengt!

Lezing ‘Criminaliteit in de haven’
Ook de haven wordt geconfronteerd met criminaliteit. Zo heeft de Zeehavenpolitie de handen vol aan het bestrijden van grootschalige (drugs)smokkel. Een interessante spreker van de Zeehavenpolitie vertelt er meer over tijdens de lezing ‘Criminaliteit in de haven’. De exclusieve lezing is op zaterdag 24 oktober op het VIP-Deck van FutureLand. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website www.futureland.nl.

Fossielenexpedities  
Onder leiding van ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen worden het hele jaar door strandexcursies georganiseerd. Op het Maasvlaktestrand geeft Walter uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten. Walter zoekt dagelijks fossielen op het Maasvlaktestrand. Zijn verzameling van duizenden vondsten omvat inmiddels gefossiliseerde hyenakeutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en nog veel meer. Voor een overzicht van de beschikbare data en reserveren, zie www.futureland.nl.

Speurtocht Maasvlaktestrand
Speurneuzen gezocht! Wil je speuren op het Maasvlaktestrand? Haal je speurtocht op bij FutureLand en ga zelf op pad naar duin en strand en leer alles over de dieren en bedrijven in de omgeving. Misschien zie je wel een zeehond of zandhagedis! Tip: neem je verrekijker mee. De gratis speurtocht is op te halen bij de balie van FutureLand. De speurtocht begint bij parkeerplaats P3 van het Maasvlaktestrand aan de Maasvlakteboulevard.

Fietstocht Maasvlakte 2
Ontdek Maasvlakte 2 per fiets. Haal je gratis fietsroute op bij FutureLand en verken op eigen gelegenheid het nieuwste havengebied van Rotterdam! De rit van ongeveer dertig kilometer voert je langs vijf hotspots. De handige factsheet vertelt je waar je bent en wat je ziet. Tip: haal bij ons restaurant New Fork een lunchpakketje voor onder onderweg.

Uiteraard kun je ook mee met de FutureLand Express en de FutureLand Ferry. Deze staan het gehele jaar klaar voor rondritten en vaartochten door de nieuwe havens. Bekijk de agenda voor een overzicht van alle activiteiten en tijden.