30-06-2019

Vier de zomer in FutureLand

Geniet van een zwoele zomeravond met heerlijke tapas, maak een fietstocht onder begeleiding of ga samen met het hele gezin op een rondvaart of rondrit door de havens van Maasvlakte 2. Kinderen kunnen in FutureLand meedoen aan een leuke en informatieve kidsquiz en verschillende knutselworkshops. Ook is de nieuwe tentoonstelling over werken in de haven te zien. Combineer in de zomer een bezoek aan FutureLand met een fossielenexpeditie of natuurspeurtocht op het Maasvlaktestrand.
 

Zwoele zomeravonden
Op de zaterdagen 27 juli en 17 augustus opent FutureLand haar deuren tot 21.00 uur voor een presentatie en een uitgebreide tapasmaaltijd van restaurant New Fork op het terras, uit te breiden met een rondrit en/of rondvaart. Geniet van o.a. albondigas, gerookte zalm met avocado, rozevalaardappeltjes met aioli en chickenwings, met uitzicht op de modernste terminals ter wereld! Kosten voor presentatie en tapas zijn € 18,50 vanaf 12 jaar en € 9,50 per kind t/m 11 jaar (excl. drankjes).
Zwoele zomeravonden
Kinderworkshops
Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz van Kunstatelier het Kruithuis geeft tijdens de zomervakantie verschillende workshops voor kinderen. Ze beschildert samen met de deelnemers met behulp van verschillende technieken - zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften - stenen die zij zelf verzamelt op het Maasvlaktestrand. Ook leert ze kleine zeedieren kleien en is er de mogelijkheid een echt doek te beschilderen.

Praktische informatie
Kosten bedragen € 2,00 per workshop, per deelnemer. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen. De workshops worden op woensdagen en zaterdagen, met uitzondering van 17 augustus,  aangeboden tussen 11.00 en 16.00 uur. Aanschuiven kan op elk gewenst moment.

Kidsquiz
Op alle woensdagen, zaterdagen en zondagen kunnen de jonge bezoekertjes en hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve kidsquiz. Deze start om 14.00 uur met een grappige, korte film. Daarna gaan de kinderen met hun ouders/begeleiders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in FutureLand. De kidsquiz is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Deelname aan de quiz is gratis, reserveren is niet nodig.

Natuurspeurtocht
Kom mee met de FutureLand Express naar het Maasvlaktestrand en doe een speurtocht met het hele gezin. Ga op expeditie naar het strand en de duinen met een deskundige voorlichter. Ontdek de dieren in de haven en leer welke bedrijven er in de omgeving zijn. Misschien zie je wel een zeehond of de sporen van een zandhagedis!
StrandspeurtochtPraktische informatie
Kosten voor de Natuurspeurtocht inclusief busvervoer zijn € 6,95 per persoon. Neem je verrekijker mee!

Fietstocht Maasvlakte 2
FutureLand organiseert zaterdag 20 juli en zondag 11 augustus een unieke fietstocht langs vijf hotspots in het nieuwste havengebied van Rotterdam. Onder begeleiding maak je met je eigen fiets een tour van 30 km langs bedrijven, duinen en kustlijn. Tussendoor geniet je van de vele prachtige vergezichten over de Noordzee. De fietstocht start om 12.00 uur en duurt ca 3,5 uur. Kosten (incl. flesje water) zijn € 12.50 per persoon. Neem je eigen fiets mee, dit mag uiteraard ook een elektrische zijn.

Fossielenexpedities
Onder leiding van ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen worden tijdens de zomervakantie op een aantal woensdagen en zondagen strandexcursies georganiseerd. Op het Maasvlaktestrand geeft Walter uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten. Walter zoekt dagelijks fossielen op het Maasvlaktestrand. Zijn verzameling van duizenden vondsten omvat inmiddels gefossiliseerde hyenakeutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en nog veel meer.
Meer informatie en reserveren

Tentoonstelling De haven WERKT!
Gouden handen en slimme koppen. Die zijn nodig om de haven als onze economische motor te laten draaien. Ontwikkelingen als robotisering, gebruik van big data en nieuwe energiebronnen vragen om bestaand én nieuw talent. Kom in deze nieuwe tentoonstelling meer te weten over trends, havenbanen van de toekomst en speel de beroepskeuzegame!

Maak een Haventijdreis naar FutureLand
Er is een wekelijkse verbinding op zondag vanuit Rotterdam met luxe touringcar vanuit Rotterdam CS en Willemsplein. Onderweg trekt de haven aan je voorbij. Vanuit FutureLand maak je een uitgebreide rondvaart door de nieuwe havens. Bekijk alle datums waarop de Haventijdreis door Spido wordt aangeboden.