Thuistip: stenen beschilderen

Jammer genoeg gaan de leuke knutselworkshops in FutureLand even niet door. Maar niet getreurd! Joanna van 'Kunstatelier het Kruithuis' in Hellevoetsluis deelt een leuke activiteit voor thuis: stenen beschilderen. Doe je mee?

Wat gaan we vandaag doen? We gaan een containerschip schilderen op een steen. Volg de stappen hieronder en bekijk de filmpjes.

Wat heb je nodig?

  1. Een of meerdere stenen, ik vind ze meestal tijdens een strandwandeling op het Maasvlaktestrand.
  2. Verf in verschillende kleuren (ik gebruik acrylverf maar je kan ook plakkaatverf gebruiken).
  3. Kwasten.
  4. Potlood en eventueel een viltstift.
  5. Een palet of een kartonnen of plastic bordje.
  6. Een potje water om je kwasten schoon te maken.

Stap 1

Stenen zijn heel verschillend. Sommige zijn glad en dan is het makkelijk om op te schilderen. Maar sommige stenen zijn ruw of poreus, die moet je voorbereiden voordat je ze kunt beschilderen. Daarom gaan we een kant van de steen eerst schilderen met witte verf.

Stap 2

Laat de witte verf goed drogen. Teken daarna met potlood een containerschip op de steen. Heb je meerdere stenen? Maak dan verschillende boten: groot of klein, langwerpig of kort, met heel veel containers of met maar een paar.

Stap 3

Nu kleur je je tekening in met verf. Hoe meer kleuren je gebruikt, hoe vrolijker je steen wordt! Gebruik je fantasie: je kunt ook mensen op het schip schilderen of zeehondjes in het water...

Stap 4

Wacht totdat de verf op je steen goed is opgedroogd. Wil je de kleuren van je schip er echt goed uit laten springen? Omlijn dan de vormen met een zwarte viltstift.

Je steen is klaar! Heb je de smaak te pakken? Beschilder ook een steen voor je oma, opa, vader of moeder. Leuk als cadeautje!

Deze thuistip is gemaakt door Joanna Smolarz van 'Kunstatelier het Kruithuis' in Hellevoetsluis. Zij organiseert tijdens vakantieperiodes verschillende kinderworkshops in FutureLand, zoals containers knutselen, stenen of een canvas beschilderen.