01-06-2019

10 jaar FutureLand feestelijk gevierd

Gratis vaartochten, bustours, speurtochten en ‘De haven WERKT!’

Vandaag vierde het Rotterdamse informatiecentrum FutureLand haar 10 jarig bestaan. Met meer dan 100.000 bezoekers per jaar is deze plek inmiddels niet meer weg te denken voor iedereen die geïnteresseerd is in wat er in de grootste maar vooral slimste haven van Europa gebeurt. De verjaardag van het visitekaartje van de Rotterdamse haven werd gevierd met tal van activiteiten zoals speciale strandspeurtochten, kidsquizen en vaartochten langs de grootste schepen ter wereld.

Daarnaast opende wethouder Barbara Kathmann, samen met de baas van het Havenbedrijf, Allard Castelein, de nieuwe tentoonstelling ‘de haven WERKT!’, waar behalve in het oog springende havenontwikkelingen, ook het brede palet aan havenbanen te zien is. Een speelse beroepskeuze game triggert jongeren na te denken over een loopbaan in de haven. De tentoonstelling loopt tot juni 2020.

De haven WERKT!
Vlnr: Yorick, Danique, Ursula Mallee, Allard Castelein, Barbara Kathmann

Wie jarig is trakteert!
Op 1 juni waren alle attracties van FutureLand gratis. Zo werden er speciale strandspeurtochten, fossielenexpedities, kidsquizen en knutselworkshops gegeven en konden bezoekers gratis mee met de boot- en bustochten door de Rotterdamse haven. Ook werd de tentoonstelling De Haven WERKT! geopend. Het toont de in het oog springende havenontwikkelingen én het brede palet aan havenbanen dat daarbij hoort. De haven biedt in héél Nederland werk aan een kleine 400.000 mensen.  
robotisering, gebruik van big data en inzet van nieuwe energiebronnen vragen om bestaand én nieuw talent.

Miljoen bezoekers
In de tien jaar van haar bestaan is FutureLand uitgegroeid van informatiecentrum over de bouw van Maasvlakte 2, tot één van de populairste toeristische attracties van Rotterdam en omstreken. FutureLand licht bezoekers voor over de haven van nu en de toekomst. Ieder jaar bezoeken ruim 100.000 havenfans FutureLand. De miljoenste bezoeker werd vorig jaar getrakteerd op een intiem etentje. In een glazen container werd gedineerd met de modernste terminals als decor.