29-01-2018

100 hectare voor distributiebedrijven

Door de toenemende vraag naar havengebonden logistiek vastgoed, heeft het Havenbedrijf Rotterdam nog eens 100 hectare land op de Maasvlakte 2 bestempeld als distributiepark.
 

Dit 'Distripark Maasvlakte West' is op dit moment de enig beschikbare 'greenfield' locatie in de Rotterdamse haven.

Distripark

'Distripark Maasvlakte West is per direct beschikbaar voor uitgifte', aldus Maarten de Wijs, business manager Distribution and Warehousing van het Havenbedrijf Rotterdam. 'Er is veel interesse vanuit de markt. Het is dan ook een toplocatie voor zowel logistiek dienstverleners en verladers als vastgoedontwikkelaars en investeerders.' Het terrein is multimodaal ontsloten via de weg, het spoor en het water en bevindt zich op steenworpafstand van hoogfrequente deepsea- en shortseaverbindingen. Ook ligt het nieuwe Distripark heel gunstig ten opzichte van de A15, de truckparking Maasvlakte Plaza, het bestaande distripark Maasvlakte en de goederenspoorlijn tussen de Maasvlakte en het Europese achterland.

Bouwhoogte en milieucontouren

Het terrein is uitgeefbaar in stukken van diverse afmetingen. Dit, tezamen met dat er geen beperkingen aan de bouwhoogte zijn opgelegd, maakt het Distripark Maasvlakte West zeer geschikt voor de ontwikkeling van grootschalige distributie. De Wijs ziet met name mogelijkheden voor chemie, koelvriesopslag en de distributie van hoogwaardige goederen. 'In de directe omgeving zijn meer dan 45 chemische productiebedrijven en raffinaderijen actief. Koppel dat aan de ruime milieucontouren van het terrein en je ziet meteen goede kansen voor de distributie van chemische producten, inclusief gevaarlijke stoffen.'

Koelvries en hoogwaardig

Ook voor agro-distributie biedt Distripark Maasvlakte West goede mogelijkheden. Er is al een sterk cluster van koelvriesopslag op de Maasvlakte en daarnaast kan er makkelijk samengewerkt worden met de koelvries-clusters in de Merwe-Vierhavens en Eemhaven (Cool Port). 'Door de uitgebreide maatregelen op het gebied van veiligheid is Distripark Maasvlakte West tenslotte ook een hele goede stek voor de overslag van hoogwaardige goederen, zoals bijvoorbeeld elektronica', vult De Wijs aan.