07-02-2020

Deuren FutureLand zondag 9 februari gesloten

Nadat de rondvaarten vanuit FutureLand voor komende zondag eerder al geannuleerd werden, is vandaag besloten om heel het informatiecentrum zondag gesloten te houden. Aanleiding is de te verwachten overlast door storm.
 

Weerplaza meldt dat er zondag een diep lagedrukgebied met een kerndruk van zo'n 945 Hectopascal vanaf Schotland naar het zuiden van Noorwegen trekt. Aan de andere kant ligt een hogedrukgebied boven Spanje en Portugal. Hierdoor wordt in onze omgeving ernstige windoverlast verwacht.

De zuidwestenwind neemt zondag in de loop van de middag flink in kracht toe. Boven land loopt dit op tot een krachtige tot harde zuidwester, 6 of 7 Bft. Aan zee stormt het enige tijd met windkracht 9. Daarbij komen zware tot zeer zware windstoten voor tot 120 km/uur aan zee. Boven land bereiken de windstoten tijdens buien pieken van 100 tot 110 km/uur.

Ook Rijkswaterstaat houdt de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten. Waarschijnlijk gaan de Hollandsche IJsselkering en de Haringvlietsluizen en mogelijk zelfs de Oosterscheldekering dicht.

Dankzij de voorspelde overlast heeft deze storm zelfs een naam gekregen: Ciara.