27-08-2019

Herfstprogramma in FutureLand

Naast het vaste programma met bustours en vaartochten door de modernste haven van Europa, staan er veel extra’s op het programma tijdens de herfstvakantie. Jonge bezoekers kunnen coole technische proefjes doen, containerkijkdozen maken of op fossielenexpeditie naar het Maasvlaktestrand. Tieners en volwassenen kunnen een kijkje nemen in de tijdelijke tentoonstelling over werken in de Rotterdamse haven of een audiotour door het informatiecentrum volgen!
 

Gratis coole proefjes doen
De modernste haven van Europa barst van slimme techniek! Tijdens de herfstvakantie worden nieuwe technische proefjes voor kinderen georganiseerd. De leuke en leerzame proefjes doen kinderen samen met een enthousiaste voorlichter. Waar alles groot, groter, grootst is zijn er genoeg natuurkundige principes die je het beste ontdekt door ze zelf uit te voeren. Bijvoorbeeld hoe containers onder verschillende omstandigheden toch stabiel gestapeld kunnen worden. Deelname is geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouw van het basisonderwijs. Experimenteren is leren!

Kinderworkshops
Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz geeft tijdens de herfstvakantie verschillende workshops voor kinderen. Met verschillende technieken - zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften - worden keien van het Maasvlaktestrand beschilderd en containerkijkdozen gemaakt. Ook leert ze kleine zeedieren kleien en is er de mogelijkheid om een echt canvasdoek te beschilderen, bijvoorbeeld met stoere containerschepen. Kosten zijn € 2,00 per workshop. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen.

Kidsquiz
Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen met hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve presentatie met grappige film en quiz. Daarna gaan de kinderen met hun ouders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in en om FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Deelname aan de kidsquiz is gratis. Bekijk de agenda.