Veelgestelde vragen

1. Kan ik parkeren bij FutureLand?
Ja, voor de deur is een groot parkeerterrein. Hier kunnen bezoekers gratis parkeren. Er zijn drie parkeerplaatsen aan de zijkant van het parkeerterrein voor touringcars.

2. Is FutureLand gratis toegankelijk?
Ja, een bezoek aan het informatiecentrum is gratis. Voor tours, excursies en speciale evenementen zijn online tickets te koop. Bekijk hiervoor de pagina’s voor de FutureLand Ferry, de FutureLand Express en de agenda.

3. Mag mijn hond mee?
Nee, huisdieren (m.u.v. hulphonden) zijn niet toegestaan in informatiecentrum FutureLand. Ook aan boord van de FutureLand Express en FutureLand Ferry geldt deze restrictie.

4. Is FutureLand toegankelijk met een rolstoel?
FutureLand is toegankelijk voor minder validen en beschikt over een mindervalidentoilet en een lift. Ook de FutureLand Ferry (boot) is toegankelijk per rolstoel en voorzien van een mindervalidetoilet. De FutureLand Express (bus) is niet toegerust op het gebruik van een rolstoel.

5. Is het noodzakelijk om vooraf online tickets te kopen voor tours, excursies of evenementen?
Nee, tickets zijn (indien beschikbaar) ook verkrijgbaar aan de balie. Hier kun je met pin betalen. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij tickets vooraf online te bestellen, zodat je verzekerd bent van deelname aan de activiteit van jouw keuze. Ook kunnen we je op deze manier informeren mocht er iets wijzigen in de planning of door weersomstandigheden.

6. Wat zijn de adresgegevens van FutureLand?
FutureLand, Europaweg 902, 3199 LC, Maasvlakte Rotterdam, Havennummer 8360. Met behulp van Google Maps kun je rechtstreeks naar ‘FutureLand’ navigeren. FutureLand staat op de Maasvlakte, ca 50 km vanaf Rotterdam. Bekijk de routebeschrijving en de verschillende opties om FutureLand te bereiken.

7. Is het nuttigen van  eten en drinken toegestaan?
Het is niet toegestaan zelf meegebrachte consumpties te gebruiken in het informatiecentrum of aan boord van de FutureLand Ferry en de FutureLand Express. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de picknickplaatsen voor FutureLand.

8. Vaart de FutureLand Ferry het gehele jaar door?
Ja, op alle dagen dat FutureLand geopend is kun je een rondvaart maken. Zowel buiten op het bovendek als binnen vanaf het benedendek heeft u goed zicht op de havenactiviteiten. Bij bijzondere weersomstandigheden bestaat de mogelijkheid dat vaartochten omwille van de veiligheid worden geannuleerd. Bezoekers met tickets worden in dergelijke uitzonderlijke gevallen zo spoedig mogelijk geïnformeerd, waarna restitutie plaatsvindt.

9. Is FutureLand met het Openbaar Vervoer te bereiken?
Helaas is FutureLand niet rechtstreeks bereikbaar met OV. Vanaf Hoek van Holland onderhoudt de RET een veerdienst met de Fast Ferry. Bezoek voor de actuele dienstregeling de website van de RET. Vanaf de halte aan de Antarcticaweg is het ca. 4,5 kilometer fietsen of wandelen naar FutureLand. Uw fiets mag mee aan boord van de RET Fast Ferry.

10. Hoe kan ik online kaartjes reserveren?
Voor het online bestellen van tickets vind meer informatie op deze pagina.

FL-0verzicht